۲۳ دی

بسیاری از انواع قهوه که در کافه ها سرو می شوند بر پایه قهوه اسپرسو تهیه می شوند. اسپرسو با دستگاه های مخصوصی تهیه می شود و با افزودن شیر بخار داده شده، کف شیر و شکلات انواع مختلفی از قهوه آماده می شود. به این ترتیب، مهم ترین تفاوت این قهوه ها در ترکیبات اضافه شده به اسپرسو اولیه است. در ادامه انواع قهوه بر پایه اسپرسو را به شما معرفی می کنیم:

اسپرسو | Espresso

اسپرسو یکی از مشهورترین انواع قهوه است و بسیاری از قهوه های دیگر بر اساس اسپرسو تهیه می شوند. برای تهیه اسپرسو، آب جوش با فشار زیاد از بین دانه های آسیاب شده قهوه عبور داده می شود و داخل فنجان کوچک ریخته می شود. شاید به نظرتان این فرآیند کاملا ساده باشد، اما باید بدانید که درست کردن اسپرسو نیاز به مهارت و تبحر بالای باریستا دارد و کار هرکسی نیست. اسپرسو خالص ترین قهوه ای است که می توانید بنوشید و قهوه خورهای قهار معمولا اسپرسو مصرف می کنند. البته به دلیل طعم تلخی که دارد شاید هرکسی آن را دوست نداشته باشد و طرفداران خاص خود را دارد.

دابل اسپرسو | Double Espresso

دابل اسپرسو همان اسپرسو است و همان طور که از نامش مشخص است به جای یک شات از دو شات اسپرسو تهیه می شود. بنابراین دابل اسپرسو یعنی دو شات اسپرسو در یک فنجان قهوه.

کافه امریکانو | Caffè Americano

امریکانو با اضافه کردن آب داغ به قهوه اسپرسو تهیه می شود. گفته می شود که قهوه امریکانو اولین بار توسط سربازان آمریکایی و در جریان جنگ جهانی دوم ابداع شده تا در مصرف قهوه صرفه جویی شود. بعد از جنگ این سبک تهیه قهوه توسط باریستاهای آمریکایی پذیرفته شد و به عنوان قهوه امریکانو در دنیا شهرت پیدا کرد.

کافه لاته | Café Latte

کافه لاته یا Café au lait یکی از محبوب ترین انواع قهوه است و در تمام دنیا مصرف می شود. کافه در لغت به معنای قهوه و لاته هم به معنی شیر است و از ترکیب شیر بخار داده شده و یک شات قهوه تهیه می شود. کافه لاته معمولا با کف زیاد سرو می شود و به دلیل تلخی کمتری که دارد بسیار پرطرفدار است.

کاپوچینو | Cappuccino

کاپوچینو احتمالا محبوب ترین نوع قهوه در جهان است. کاپوچینو از سه لایه تشکیل می شود: اولین لایه یک شات اسپرسو است، بعد یک لایه شیر بخار داده شده و در آخر یک لایه شیر کف دار و پف دار به قهوه اضافه می شود. باریستاها معمولا روی لایه آخر را با پودر کاکائو تزئین می کنند و طرح های بسیار زیبایی روی آن به وجود می آورند. ایتالیایی ها به طور سنتی کاپوچینو را هنگام صبحانه مصرف می کنند. کاپوچینو بسیار خوشمزه و شیرین است و حتی کسانی که طعم تلخ قهوه را دوست ندارند هم عاشق این نوشیدنی خوشمزه می شوند.

 

ماکیاتو | Macchiato

یکی دیگر از انواع قهوه، ماکیاتو است که شباهت هایی با کاپوچینو دارد اما طرز تهیه آن کمی متفاوت است. برای تهیه ماکیاتو یک شات اسپرسو را داخل فنجان می ریزند و بعد شیر کف دار مستقیما روی آن ریخته می شود.

 

فلت وایت | Flat White

فلت وایت هم یکی دیگر از انواع قهوه است که بیشتر در استرالیا و نیوزلند سرو می شود. فلت وایت تقریبا شبیه کاپوچینو است با این تفاوت که روی آن کف شیر و شکلات ریخته نمی شود. برای تهیه قهوه فلت وایت یک شات اسپرسو را داخل فنجان می ریزند و بعد شیر بخار داده شده را بدون ذره ای کف روی آن می ریزند.

 

موکا یا موکاچینو | Mochachino

قهوه موکاچینو که بیشتر با نام قهوه موکا شناخته می شود تقریبا همان کافه لاته است که پودر شکلات یا شربت به آن اضافه شده و گاهی روی آن خامه ریخته می شود. برای کسانی که قهوه خور حرفه ای نیستند و تازه می خواهند وارد وادی خوش عطر قهوه بشوند کافه موکا انتخاب خوبی است. کافه موکا به تلخی اسپرسو نیست و با طعم شکلاتی و خامه ای که دارد مرز بین هات چاکلت و کافه لاته است.

 

آفوگاتو | Affogato

آفوگاتو را هم در لیست انواع قهوه به شما معرفی می کنیم اما در واقع، آفوگاتو یک قهوه واقعی نیست. آفوگاتو با ریختن یک شات اسپرسو روی یک دسر، معمولا بستنی تهیه می شود. ترکیب تلخی اسپرسو با بستنی بسیار خوشمزه و لذیذ است و به همین دلیل آن را در این لیست قرار دادیم.